Ordningsregler

Det åligger bostadsrättsföreningens medlemmar och hyresgäster att:

• Vara aktsam och väl vårda såväl föreningens egendom (exempel: lägenheter, grönområden, gångbanor, garage).
  • Ej använda lägenhet eller andra utrymmen till annat än avsett ändamål.
  • Rätta sig efter av styrelsen lämnade föreskrifter.
  • Betala hyran senast sista vardagen i varje månad.
  • Till styrelsen anmäla innehav av bil och att endast använda anvisad p-plats/garage.
  • Om sådan skada uppstår som behöver åtgärdas omedelbart, kontakta styrelsemedlem.
  • Inte lämna dörrar/grindar till soprum, container, förråd, tvättstugor och kvartersgård olåsta efter sig.
  • I soprum och i härför avsedda containers, endast lägga sopor som är väl emballerade (gäller grovsopor). Sortera enligt anvisningar, tänk på att vi betalar dyra pengar för tömning av grovsopor.
  • Respektera uppgjorda tider för tvättstugorna.
  • Spara på såväl varmt som kallt vatten.
  • Ej lämna vattenkranar öppna om vattnet är avstängt.
  • Ej piska mattor, sängkläder o dyl genom fönster och balkong (gäller lägenheter som har annan boende under sig).
  • Vid upptäckt av ohyra omedelbart anmäla detta till styrelsen.
  • Följa de bestämmelser som lämnats beträffande centralantenn och kabelstege, all uppsättning av ovanstående är förbjudet.
  • På alla sätt visa hänsyn till sina grannar och ej uppträda störande.
  • Tillse att hund och katt samt övriga husdjur ej stör grannar eller förorenar på föreningens grönområden och barnens lekplatser.
  • All form av motortrafik på gårdarna är absolut förbjuden med hänsyn till våra lekande barn. Endast vid in-/avflytt eller vid inköp av t ex vitvaror och stora möbler är det tillåtet att köra in med bil. Bommarna är låsta med specialnycklar som vid behov kan lånas ut av styrelsemedlem
  • Endast låta behörig elektriker utföra elinstallationer i lägenheten.

Obs! Reglerna gäller även alla andra boende i lägenheten som t ex barn och sambos.