Finns en på varje gård, där din lägenhetsnyckel passar. Tvättider bokas på tavlan i hallen med hjälp av bokningsnyckel som hör till lägenheten.

Efter ditt tvättpass slut ska tvättstugan städas noggrant! Golv och maskiner ska rengöras, bänkar och bord avtorkas, luddfilter till torktumlare och kondensor i torkrum ska rengöras.

Tomma tvättmedelspaket och sköljmedelsflaskor ska inte slängas i tvättstugan utan tas med till soprummet, det finns inga sopkärl i tvättstugan och allt skräp skall tas med från tvättstugan efter varje slutfört tvättpass.

Kom ihåg att tömma kläderna från föremål som kan skada maskinerna såsom spikar, skruvar, verktyg och mycket annat. Det är absolut förbjudet att tvätta bygelbehå i maskinerna utan tvättpåse!! Byglarna lossnar och orsakar skador i maskinerna med dyra reparationer som följd, alla boende i området är med och betalar dessa reparationer!!

 

Du har rätt att utnyttja torkrummet en timme in på efterföljande hyresgästs tvättpass men tänk på att tvättstugan ska vara ordentligt städad innan nytt tvättpass börjar!

Har en hyresgäst inte påbörjat sin tvättid en timme in på passet är det ok för annan hyresgäst att utnyttja tiden. T ex: Har någon bokat tid kl. 19 men inte börjat tvätta fast klockan blivit 20 är det fritt fram att ”ta” tiden.

Har du bokat sista tvättpasset (19-22), har du rätt att ha din tvätt hängande över natten, den ska då tas ned senast kl. 8.00 efterföljande morgon.

I tvättstugorna finns städskrubb och toalett som alla hyresgäster på resp gård ansvarar att hålla rent. Saknas något, t ex toapapper finns detta att hämta på föreningens expedition, besökstid onsdagar kl. 19-19:30.

I tvättstugorna på gård 1 och 2 finns även mattvätt. Boende på gård 3 kan boka sig på mattvätten på separat tidsschema i resp tvättstuga, tänk på att du bara bokar mattvätten, mattan får du torka i torkrummet på din egen gård.