koltrasten-summer
MÅLARFIRMAN KOMMER ATT ÅTGÄRDA RESTERANDE ARBETEN MED START VECKA 26
De måleriarbeten som inte hann göras klart i höstas kommer att åtgärdas under sommaren och arbetet har startat under vecka 26. Det gäller bland annat trapporna vid gavellägenheterna mot parkeringen och vissa dörrkarmar. Dessutom kommer de fönsterbleck med mera där färgen har flagnat att åtgärdas. Detta arbete går som garanti och är ingenting som föreningen behöver betala.

BYTE AV YTTERDÖRRAR STARTAR VECKA 26
Nu är det också dags för resterande ytterdörrar att bytas. De dörrar som redan är bytta kommer att få glasen utbytta mot klarglas. Du kommer att få besked via en lapp i brevlådan om vilken dag din dörr ska bytas. Då är det viktigt att du antingen är hemma eller har lämnat nyckel till en granne. Du kan också kontakta dörrfirman för att komma överens om en annan dag. Kontaktuppgifter kommer att finnas på lappen. Om du planerar att vara bortrest under en längre period under sommaren är det viktigt att du meddelar styrelsen i förväg så att de kan planera arbetet med dörrfirman.

BALKONGERNA MOT PARKERINGEN KOMMER ATT RUSTAS UPP
På de träbalkonger som ligger mot parkeringen kommer ”överliggaren” i trä att bytas ut. Du som bor i en av dessa lägenheter erbjuds också att få vit färg från föreningen så att du kan måla staketet vitt.

OMRÅDETS GEMENSAMMA RABATTER GÖRS I ORDNING
FTE Väst AB har anlitas för att göra i ordning områdets gemensamma rabatter. Arbetet har redan påbörjats.

YTTERLIGARE EN HYRESLÄGENHET HAR BLIVIT BOSTADSRÄTT
Föreningen har sålt lägenheten på Gundas gata 158 som tidigare varit en hyresrätt. Inflyttning sker den 15/8.

HJÄLP GRANNEN ATT HÅLLA TJUVARNA BORTA!
Nu i semestertider är det extra viktigt att vi är uppmärksamma på vem som rör sig i området. Säg till din granne om du ska vara bortrest och hjälp gärna varandra att ta in posten.

BE STÖRRE BARN GÅ TILL STORA LEKPLATSEN NÄR DE VILL SPELA BOLL
Nu i det fina vädret passar det med en påminnelse om föreningens ordningsregler som säger att endast mindre barn får spela boll inne på gårdarna. Större barn hänvisas till stora lekplatsen.

PROBLEM MED OHYRA?
Vid problem med myror eller annan ohyra ska du kontakta Nomor som Koltrasten har avtal med. Du når dem på telefonnummer 0771-12 23 00. Uppge kundnummer: 51-3478.

TÖM FICKORNA INNAN TVÄTT
För att undvika hål i kläderna är det viktigt du tömmer alla fickor innan du lägger kläderna i tvättmaskinen.  Kvarglömda skruvar eller andra vassa saker kan annars fastna i trumman och göra hål i dina egna eller andras kläder. BH med bygel ska tvättas i tvättpåse eller för hand.

EXPEDITIONEN HAR SOMMARSTÄNGT
Expeditionen är stängd över sommaren och öppnar igen vecka 33. Vid akuta ärenden eller
om du vill boka lokalen kan du kontakta någon i styrelsen direkt.